USAs president Donald Trump blir av sin tidligere advokat Michael Cohen anklaget for å være illojal, og at han gjorde ting for ham han visste var feil.

Det ble sagt under høringen av Cohen som nå pågår i Kongressen.

Han fortsatte med å si hos Trump «overgår det onde det gode, og at han etter at han ble president er han blitt den verste versjonen av seg selv.

– Jeg angrer på all hjelp og støtte jeg ga ham underveis, sa Cohen innledningsvis i sitt vitnemål.

– Rasist og bløffmaker

Trumps tidligere advokat fortalte at å være rundt Trump var berusende.

– Jeg skammer meg over at jeg valgte å ta del i å holde Trumps ulovlige handlinger skjult, fremfor å lytte til min egen samvittighet, sa han.

– Jeg var villig til å gjøre ting for ham som jeg visste var helt feil, sa han videre.

Han kom med krasse betegnelser om sin tidligere oppdragsgiver.

– Jeg skammer meg fordi jeg vet hva Trump er. Han er en rasist, en bløffmaker og en juksepave, sa Cohen, og fortsatte med å kalle ham «grådig» og «fundamental illojal».

Kaller Cohen en løgner

Cohen hadde tirsdag et over ni timer langt møte med Senatets etterretningskomité bak lukkede dører. Trump har gjentatte ganger beskyldt Cohen for å lyve og komme med falske anklager, og onsdag skrev han følgende på Twitter:

– Han lyver for å få redusert fengselsstraff, skrev Trump.

Cohen ble i desember i fjor dømt til tre års fengsel og starter soningen i mai.

Han har innrømmet å ha løyet til Senatets etterretningskomité om Trumps planer om å bygge et Trump Tower i Moskva.

Cohen har vært advokat i New York siden 1982, men en domstol i delstaten slo i fjor fast at Cohen ved å si seg skyldig i lovbrudd automatisk mistet retten til å være advokat. Tirsdag denne uken mistet han formelt bevillingen..(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Rimelig rødvinsfavoritt
01:32
Publisert: