- En times prosess - uten at jeg har vært involvert, eller fått noen begrunnelse - og så får jeg sparken. Dette er ikke Orkla-kulturen jeg har kjent i 31 år. Kulturen som er grunnen til at jeg begynte i Orkla - og at jeg har blitt her, sier administrerende direktør Torkild Nordberg til Aftenposten fredag.

Torsdag ble det kjent Nordberg må forlate sin stilling som administrerende direktør i Orkla Brands. Ifølge Aftenposten er han «tydelig skuffet». Men til tross for frustrasjonen over sin egen situasjon, skal tankene først og fremst gå til Orklas 13.000 ansatte.

Les mer: Nok en Orkla-topp går

Leste om egen oppsigelsen
Nyheten om Nordbergs avgang kom kun få dager etter det ble kjent at konsernsjef Bjørn Wiggen må gå av. Lørdag kunne Nordberg lese i Dagens Næringsliv at det i Orkla ble diskutert om Wiggen skulle overta som sjef i Orklas merkevaredivisjon, Orkla Brands - Nordbergs jobb.

- Da jeg leste avisen lørdag ble jeg først helt satt ut. Jeg trodde det var løse rykter. Men så måtte Bjørn gå av etter å ha lest om sin egen oppsigelse i samme avis, sier Nordberg til Aftenposten.

- Er det mulig?
Torsdag skrev Dagens Næringsliv at det lenge har vært misnøye med Nordbergs jobb.

- Jeg oppfatter meg selv som oppsagt når konsernsjefen, på tross av flere oppslag over flere dager, ikke korrigerte inntrykket fra avisen, sier Nordberg til Aftenposten.

Samme dag klokken ti skal Nordberg ifølge Aftenposten møtt opp på kontoret til midlertidig Orkla-sjef Åge Korsvold. Der fikk han den endelige bekreftelsen.

- Jeg spurte om det som sto i avisen var sant. Det ble et kort møte, sier Nordberg til Aftenposten.

- Klokken elleve kom han tilbake med et svar til meg. Kort fortalt var svaret: ja, det er sant. Er det mulig? Nå er det andre gangen de bruker avisen for å formidle at en sjef mister jobben. Dette finner jeg meg ikke i, sier Nordberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.