Europeiske ledere jobber med en redningsavtale for den greske økonomien, som blant annet innerbære nye storlån. I bytte skal internasjonale institusjoner gis en rolle i prosessen for skatteinnkreving og privatiseringen av statlige, greske eiendeler.

Det skriver Financial Times mandag. Det ventes enighet om få dager, gitt at opposisjonen i Hellas gir sin tilslutning til nye innstrammingstiltak.

Les også: Tiden i ferd med å renne ut for Hellas



Ikke enighet
En av de største utfordringene er imidlertid at regjeringen og opposisjonen i Hellas ikke klarer å bli enige om en tiltaksplan slik europeiske myndigheter har satt som forutsetning for å bidra med ytterligere hjelp.

Ifølge Die Welt øker EU-kommisjonær Olli Rehn nå presset på greske politikere og advarer om at juni kan bli en avgjørende måned.

- En avtale må snart komme på plass. Det er ikke tid til langvarige forhandlinger. Det er viktig at alle politiske partier nå handler konstruktivt, sa han, og la til:

- Juni er en kritisk måned som enten kan bli begynnelsen på slutten av krisen, eller bli en forspilt mulighet som leder til en ny og vanskelig fase av krisen med negative konsekvenser for finanssystemet og smitte til andre land, sier Rehn.

Hellas' finansminister George Papaconstantinou uttalte ifølge Bloomberg News fredag kveld at samtalene med IMF og EU går "tilfredsstillende".

- Jeg tror de vil være vellykket og ferdige i løpet av få dager, sa han.

IMF kom med en lignende uttalelse.

Mer lån
Pakken skal være utformet slik at den gir private kreditorer insentiver til å forlenge tilbakebetalingsprofilen, samt kreve en ny runde med budsjettbedrende tiltak, ifølge kilder FT har snakket med.

Lederne i Europa håper at dette kan føre til at rundt halvparten av finansieringsbehovet på 60-70 milliarder euro for perioden til og med 2013 blir dekket uten nye lån.

Det kan bli gitt et lån på ytterligere 30-35 milliarder euro fra EU/IMF i tillegg til de 110 milliarder euroene som allerede er bevilget.

Neste transje i kriselånet vil bli utbetalt i begynnelsen av juni dersom EU/IMF konkluderer med at Hellas oppfyller kravene som er satt.

Les også:

<b>Tror på ny runde med frykt for dobbeldipp</b>

<b>Blir ikke enige om krisekutt </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.