Norges Banks beslutning om at renten settes opp til 2,0 prosent kom ikke som en overraskelse på økonomene.

- Vi mente faktisk at det var en fair sjanse for at det ikke kom en renteheving også, men dette var som ventet, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB Nor Markets til DN.no.

Les også: Setter opp renten til 2%

Nå er det store spørsmålet når den neste rentehevingen kommer. De aller fleste økonomene tror på to rentehevinger inkludert dagens rentejustering i år, og sakte takt i rentehoppene til neste år.

Bekymret
Norges Bank har i sin forrige pengepolitisk rapport i februar signalisert at det kommer en renteøkning også i september. Det er ikke like klart etter dagens tall.

- De har gitt uttrykk for at de er bekymret for uroen rundt Hellas, utsiktene for Europa og finansmarkedene. Nå har de ikke planlagt en ny renteheving på en stund, og rentemøtet i september er den neste mulige datoen for renteheving. Men det er mulig at de nå kommer til å skyve på den til rundt årsskiftet, litt avhenging av hvordan ting ser ut innen den tid, sier han.

Kan fort være eneste
- Så dette kan være den eneste rentehevingen vi får i år?

- Det kan fort være det. Vi tror jo at det kommer en til, men utviklingen de seneste dagene trekker i retning av at det ikke skjer, sier Aamdal.

- Hva må til for at de skyver neste renteheving så langt frem i tid?

- De må nok se at uroen vedvarer, det trenger ikke nødvendigvis bli så veldig mye verre. Det er mange forhold som skal på plass, men det er en indikasjon på at de er på den defensive siden, sier han.

Se pressekonferansen i Norges Bank direkte her fra klokken 14.45.
&lt;br/&gt;&lt;i&gt;Sendingen er produsert og levert av &lt;a href="http://www.smartcomtv.no/"&gt;Smartcom:tv&lt;/a&gt;&lt;/i&gt;&lt;/p&gt;&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;&lt;p &gt; &lt;b&gt;Les også:&lt;/b&gt;&lt;/p&gt;&lt;p &gt; &lt;relation source="escenic-migration" sourceid="1892971" &gt;&lt;field name="title"&gt;&amp;lt;b&amp;gt;NHO: - Norges Bank burde ventet &amp;lt;/b&amp;gt;&lt;/field&gt;&lt;/relation&gt; &lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.