- Han har påtatt seg oppgaver som konserndirektør i Statoil som i utgangspuktet er svært krevende, og man kan stille seg spørsmål om hvordan han kan påta seg slike oppgaver i tillegg. Jeg synes det er litt merkelig at han vil bruke ressursene eksternt, sier Safe-leder Terje Nustad til DN.no, og legger raskt til.

- Men det viser kanskje at stillingen som konsernsjef ikke er så krevende likevel.

Helge Lund gikk i går inn i styret i mobilprodusenten Nokia.

Nustad understreker at Lund i kommunikasjon med sine ansatte er svært opptatt av hva man bruker tiden på, og at selskapet de siste årene har gjort store grep for å kunne bruke tiden på kjernevirksomhet.

- Jeg vil gjerne gi en oppfordring om å konsentrere seg om sine kjerneområder, som han oppfordrer alle sine ansatte å gjøre, sier han.

- For enkel forkl#229
Nustad mener Lunds referanse til at begge selskapene er internasjonale teknologibedrifter, og derfor har likheter, er litt for enkel.

- Hadde det vært andre innenfor energisektoren så hadde jeg skjønt argumentet, men dette er to vidt forskjellige teknologibedrifter som ikke har noe felles. Olje er jo en råvareindustri, og Statoil er ikke så store som Nokia internasjonalt.

Styrearbeidet innebar ifjor 13 styremøter og Nokias hovedkontor er i Finland. Selskapet står overfor omfattende problemer og byttet denne uken ut fem av syv medlemmer i styret.

- Jeg regner med at det ikke bare er å møte opp i Nokia-styret, og at det er en del ting å lese seg opp på og forberede. Når det er et annet type selskap med en annen type teknologi i en annen bransje, og i tillegg med store utfordringer, virker det som mye jobb. Det må jo være krevende å videreutvikle Statoil til et større og mer dominerende selskap internasjonalt. Det bør kreve mer enn nok, egentlig, sier han.

- Det er selvfølgelig noe å lære av å sitte i Nokia-styret, men jeg kan ikke se de helt store gevinstene for Statoil, sier han.

- Ikke bekymret
At statsdeleide Statoils toppsjef velger å bruke tid på en krevende styreplass i Nokia bekymrer ikke Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten. Han er er positiv til at Helge Lund nå får en viktig posisjon i den finske mobilgiganten.

- Det er ikke uvanlig at toppledere sitter i andre styrer og akkurat Nokia, som har vært et skandinavisk, økonomisk vidunder som vi har ønsket å se til her fra Norge, så vil jeg tro at Helge Lund kan bidra med noe og kanskje også kan lære noe som kan brukes inn mot norsk næringsliv hvor han er sentral. Jeg har tiltro til at han har kapasitet til å drive sitt selskap godt selv om han har dette styrevervet i tillegg, så jeg er ikke bekymret, sier Svein Flåtten til DN.no.

Les også: Helge Lund blir Nokia-mann (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.