President Barack Obama vant en liten, men viktig, seier da Senatet torsdag stemte for en lov som skal blant annet gjøre det lettere for småbedrifter å få lån.

Loven innebærer også skattelette og andre tiltak som skal gjøre det enklere for små bedrifter å utvide og ansette.

- I en tid der småbedriftseiere kjemper for å kunne betale lønn til sine ansatte og fremdeles må avvente nyansettelser har vi satt sammen en plan som vil gi dem noe skattelette og gjøre det lettere for dem å få lån, sier Obama, ifølge The New York Times.

Les også: - Tiltakene vi vet vil få fart i økonomien

Hele 60 prosent av jobbene som forsvant mot slutten av fjoråret gikk tapt i småbedrifter, ifølge Obama.

Har tatt lang tid
Tiltakene har en ramme på 30 milliarder dollar, men ifølge NY Times kilder kan den legge grunnlaget for lån på opp til
300 milliarder dollar.

Loven gikk igjennom med støtte fra to republikanere, men de aller fleste republikanere er skeptiske. De mener hjelpepakken minner om den statlige krisehjelpen til finanssektoren i 2008, og kan bidra til at bankene låner ut penger til bedrifter som ikke er i stand til å betjene lån.

Det har tatt måneder å få ferdigbehandlet loven, og republikanerne lyktes i å få den utsatt i juli.

Kan skape mange jobber
Demokrater legger på sin side vekt på at tiltakene kan bidra til å skape nye jobber. Arbeidsledigheten i USA er nå på 9,6 prosent.

- Denne loven vil gi småbedriftene 12 milliarder i skattekutt. Den vil øke låneopptaket til de små bedriftene. Den vil hjelpe bedriftseierne til å få tilgang til privat kapital som kan finansiere vekst og nye ansettelser. Alt dette kan hjelpe småbedriftene til å skape så mange som en halv million jobber, sier leder av senatets finanskomité, Max Baucus, til NY Times.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.