SAS oppgraderes fra hold til kjøp og kursmålet oppjusteres fra 26 til 35 svenske kroner. Samtidig tror Citi at et eventuelt kjøp av SAS kan komme tidligere enn de har ventet.

Det skriver Citigroup i en analyse av selskapet torsdag.

Kursmålet baserer seg utelukkende på forventninger om økt inntjening fremover, og ikke på et eventuelt oppkjøp av selskapet.

Inntjeningen ventes bedret grunnet utførelse av kostnadskuttprogram, et bedret hjemmemarked i Skandinavia og lavere renteutgifter som følge av en bedret balanse.

Høyere drivstoffpriser trekker derimot inntjeningsforventningene noe ned

Citigroup har tidligere ment at et eventuelt oppkjøp av selskapet ikke vil skje før bunnen i den neste økonomiske syklus. Dette synet er nå endret og meglerhuset mener at et oppkjøp kan materialisere seg raskere enn tidligere ventet.

Air-France, IAG og Lufthansa trekkes frem som de mest aktuelle oppkjøpere. Lufthansa er den klare favoritten grunnet de eksisterende Star Alliance- relasjonene og synergier.

Meglerhuset ser imidlertid utfordringer med å få de skandinaviske myndighetene til å selge sine eiendeler så lenge inntjeningsforventningene er stigende.

Den finansielle eksponeringen mot Spanair trekkes også frem som et potensielt hinder for et oppkjøp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.