- Han hater ikke offshore.

Sjefen for Seadrill, verdens største riggselskap og det selskapet i John Fredriksen-systemet som tjener mest penger, ler.

Alf C. Thorkildsen viser til intervjuet med Fredriksen og Tor Olav Trøim i Bloomberg Magazine tidligere denne uken. Da påsto Trøim at Fredriksen hatet offshore.

Les også: - 1,7 milliarder pleide å være mye penger

- Vi leverer jo kvartal etter kvartal med vekst, sier Thorkildsen til DN.no.

- Men jeg skjønner godt at han synes at shipping er morsommere.

For med et shippingmarked tilsynelatende uten bunn, kunne ikke forskjellen mellom Fredriksens gamle flaggskip Fronline og Seadrill vært større.

Liker å levere
Fredriksen eier 25 prosent av riggselskapet Seadrill, som har vokst seg til å bli verdens største. Han drar inn seks milliarder kroner årlig i utbytte fra selskapet.

- Er det tilfredsstillende å kunne levere så gode resultater til han?

- Det er jo det, klart det, sier Thorkildsen.

- Er det krevende å jobbe for han?

- Ja, det er krevende, men de har alltid backet det vi har drevet med, og stilt opp hele veien.

Opptur siden 2003
Thorkildsen har vært i riggbransjen siden 2002. Han kom til Seadrill da selskapet kjøpte Smedvig, der han var finansdirektør.

- Jeg har vært i denne bransjen i ti år. Markedet snudde i 2003 og etter det har det vært en opptur. Det er ikke en rett vei, og det er det som er spennende. Man må lage veien mens man går på den, sier han.

Seadrill er nå nesten utsolgt ut 2013, og får det de trenger av finansiering.

- Hva er hemmeligheten deres?

- Det er ingen hemmeligheter her. Det er veldig hardt arbeid, og noen veldig kompetente mennesker, sier han.

Les også:

- Er økonomien for sterk, er fremtiden for lys? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.