Hun vil ikke kommentere tallene som ble presentert av danske TV 2 søndag, om at 1.000 ansatte må gå og at de gjenværende får et lønnskutt på 15 prosent.

– Det er bare en av mange spekulasjoner som har kommet den siste uken, og det blir håpløst for oss å kommentere. Vi avventer nå fremleggelsen av en helhetlig plan for å berge arbeidsplasser og gjøre SAS i stand til å takle fremtiden, sier Nyberg til NTB.

Hun sier stemningen blant de kabinansatte er avventende før mandagens fremleggelse.

– Dette er den femte runden med nedbemanninger jeg har vært med på siden 2008. Vi har levd i denne settingen i årevis nå, og vi har lært oss å ikke forholde oss til spekulasjoner. Men selvfølgelig er det en viss uro, sier Nyberg.

Hun sier hun er imponert over de ansatte som går på jobb og utfører jobben sin i disse vanskelige tidene.

– Det er en krevende tid for både oss og ledelsen, ja, for hele luftfartsbransjen. Dette rammer ikke bare SAS, men hele den europeiske luftfarten. Etter at lavprisselskapene kom, har forutsetningene for alle blitt endret, påpeker hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.