De siste par dagene har det som kan krype og gå av amerikanske økonomer vært samlet i et årlig diskusjonstreff i American Economic Assocoation.

Og ikke overraskende har finanskrisen vært hovedtama i diskusjonene.

Ifølge CNBC news, er det i stor grad enighet blant økonomene om at krisen ikke er over ennå.

De stiller seg dermed kritiske til den optimismen som både myndighetene og Wall Street har vist i det siste, skriver børsen.dk.

Tapt mulighet
- Denne krisen er bare så vidt begynt. Har bankene vunnet? På kort sikt, helt sikkert. Men den umiddelbare muligheten til forandring har vi allerede tapt, sier Simon Johnson til CNBC. Johnson er økonom ved MIT's School of Buisness.

Han mener myndighetenes støtte til bankene er en del av problemet, fordi man har gitt de store finansielle institusjonene beskjed om at de er for store til at man vil la dem gå over ende. Derfor vil de fortsette med sin risikofulle utlånspolitikk.

Handlingen til myndighetene har derfor ifølge Johnsen utelukkende bidratt til å utsette ennå en uunngåelig kollaps i den finansielle sektoren.

Les også: - 2010 kan ende i sorg


<b>- Har ikke lært noe</b>

<b>- Finanskollaps først i 2010</b>

<b>Tror verden ender i krig og total finanskollaps</b>

<b>- Jeg har ikke vært mer bearish på et år </b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.