Studien, som er utarbeidet av professor Øyvind Bøhren ved Handelshøyskolen BI og R. Øystein Strøm ved Høgskolen i Østfold, viser at det er en negativ sammenheng mellom kvinneandel og verdiskapning, skriver Dagens Næringsliv.

Opptatt av godt betalte jobber
En annen konklusjon i studien er at også selskaper med ansatterepresentanter i styrene har lavere lønnsomhet enn andre selskaper.

De ansatte tenker mer på trygge og godt betalte jobber enn på overskudd, mener forskerne, ifølge DN.

Reagerer
-Det er utrolig lite respektfullt ikke å inkludere de viktigste "stakeholders" i en bedrift, som er de ansatte. Det er også viktig for lønnsomheten. Jeg er overhodet ikke i tvil om at det å ha et styre sammensatt av dyktige personer, som ikke er en del av det samme nettverket, er viktig for verdiskapningen. Da er både kvinner og ansatte en del av det, sier Elisabeth Grieg til DN.

Ansatte i styrene ler av rapporten
-Det er utrolig hva man kan finne ut ved hjelp av forskning. Var det en professor, dette?

Det sier Atle Tranøy, tillitsvalgt og ansatterepresentant i styret i Aker Kværner til DN.

Bra med styregrossister
Såkalte styregrossister er imidlertid verdiskapende for selskapene. Styrer med medlemmer som er uavhengig av eierne og daglig leder har derimot lavere lønnsomhet enn andre.

Studien omfatter alle børsnoterte selskaper fra 1989 til 2002 og resultatene presenteres på den nasjonale styredagen på BI torsdag.

Si din mening her:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.