Så sent som i oktober mente IMF at veksten ville bli på 2,2 prosent i 2009.

Land som Storbritannia spås en nedgang i økonomien på hele 2,8 prosent. Det gir den verste utviklingen blant verdens utviklede land. EU-landene spås en samlet nedgang på to prosent, mens den amerikanske økonomien må tpåle nok et år med fall - på 1,6 prosent, tror IMF.

- Den globale økonomien har tatt en kjapp vending - til det verre, skriver IMF, ifølge BCC.

- Stopper nesten opp
- Vi forventer nå at den globale økonomien kommer til å nesten stoppe opp, sier sjeføkonom i IMF Olivier Blanchard i en melding.

IMF mener at til tross for en rekke politiske forsøk i mange land, er finansmarkedene fortsatt anstrengte. Organisasjonen mener det nå trengs internasjonalt samarbeid om andre politiske løsninger, og for å sprøyte nok kapital inn i markedene til å støtte opp om viktige finansielle institusjoner.

Når IMF sammenligner med 1945 betyr det at veksten i 2009 er sammenlignbar med den gang da store deler av Europa fortsatt lå i ruiner etter andre verdenskrig. Det samme gjorde Japan og mange andre land i Øst-Asia.

Samlet i Davos
Rapporten kom samtidig som WTO-sjef Pascal Lamy snakket om finanskrisen i Davos. Han bønnfaller verdens land om å ikke velge tollmurer og proteksjonisme når problemene oppstår.

- Det vil være en stor feil, sier han, ifølge BBC.

Veksten antas imidlertid å være tilbake til 3 prosent på verdensbasis i 2010, ifølge fondet..

Kina spås å få en vekst på bare 6,75 prosent, mens Indias vekst reduseres til 5 prosent. For Kina betyr dette en vekst som betyr økt arbeidsløshet.

Irland offentliggjorde onsdag tall som viser at IMF kanskje ikke har tatt for hardt i. Irlands økonomi vil krympe 10 prosent fra 2008 til 2010, sa Irlands statsminister Brian Cowen til nasjonalforsamlingen onsdag. Han sa at den økonomiske nedgangen er historisk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.