Aker Solutions leverte kvartalsrapport som fikk markedet til å se rødt. Førstereaksjonen sendte aksjen ned 10 prosent. Etter Øyvind Eriksens presentasjon av resultatet har fallet ligget på rundt 5-6 prosent.

- Det er lett å bli litt småhissig og skuffet – særlig når det kommer frem at problemene i Subsea oppsto for et år siden. Man kan si, i etterpåklokskapens lys, at de burde ha gjort litt større avsetninger fremfor å håpe at problemene skulle bli løst i siste liten - og det er ikke første gang, minner Chr. Frederik Lunde om.

- Man husker problemene i Aker Drilling og Frigg, og i Q4 2010 hadde de problemer med drilling risere (stigerør). Det går fra et sterkt førstekvartal til svake kvartalstall nå. Det blir litt unødvendig volatilt.

Men...
I tillegg mener han at det kommer frem informasjon i kvartalspresentasjonen som gjør at man lurer på om ordreboken gjennomgås med kritiske øyne.

- For eksempel Sevan-kontrakten som de nå tar ut av backloggen. Dette er en kontrakt de vant sommeren 2008. Etter planen skulle denne riggen vært levert for et halvt år siden, men Sevan har aldri begynt å bygge og har hatt store finansielle problemer. Likevel har den ligget i Aker Solutions backlogg hele tiden, påpeker han, og understreker at Sevan-kontrakten bare representerer en prosent av backloggen, men at det er tillitsbruddet som mange reagerer på.

Likevel anbefaler han ikke å selge aksjen.

- Faktum er at selskapet tjener gode penger, de har sterk balanse, og er i markeder som generelt utvikler seg positivt.. De hadde et kjempesterkt førstekvartal og har en ordrebok som er større enn ventet. Aksjen har en tendens til å overreagere på kvartalstall, og det har aldri lønt seg å selge etter en dårlig rapport. Det tror jeg også er tilfelle nå, sier han.

Undergraver tillit
Også Fondsfinans påpeker tillitsproblemene i sin oppdatering til kunder:

Dagens melding om kvalitetsproblemer i Brasil kommer etter at selskapet ved tidligere anledninger har meldt om kvalitetsproblemer i andre virksomhetsområder.

”De rapporterte tallene og fortsatte kvalitetstemaer og kostnader er klare negative forhold. Dette fortsetter å undergrave tilliten til Aker Solutions evne til å snu den negative nyhetsstrømmen og påvirkning på inntjening”, skriver Fondsfinans i en oppdatering i følge TDN Finans.

”Generelt var det en svak rapport, selv om ordreinngangen fortsatt er god. Vi venter at konsensusestimatene kommer ned”, skriver SEB Enskilda i en oppdatering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.