Libyas utenriksminister Moussa Koussa vender Muammar Gaddafi ryggen og har hoppet av i London, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Utenriksministeren hopper av fordi han er imot libyske myndigheters angrep på sivile, ifølge Noman Benotman, en venn av ministeren og analytiker ved den britiske tenketanken Quilliam.

– Han søker tilflukt i Storbritannia og håper på å bli behandlet godt, sa Benotman onsdag kveld.

Det tunisiske nyhetsbyrået TAP meldte samme dag at Koussa var på vei til London fra den tunisiske flyplassen i Djerba. Libyske myndigheter hevdet da at Koussa var på vei til London på et diplomatisk oppdrag.

Det ble meldt at utenriksministeren skal ha krysset grensa fra Libya over til Tunisia mandag.

Koussa har vært en nøkkelperson i Muammar Gaddafis regime. Han var arkitekten bak det store skiftet i Libyas utenrikspolitikk, som i sin tid førte landet tilbake på den internasjonale arenaen etter mange år med sanksjoner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.