Euro holder seg fredag morgen på et nivå mot dollar som er det høyeste på mer enn tre måneder.

Valutamarkedet avventer fredagens amerikanske sysselsettingstall, som vil kunne gi en indikasjon på om den amerikanske sentralbanken vil iverksette en tidlig uttreden av den pengepolitiske stimuleringen som bidrar til å svekke den amerikanske valutaen, skriver Financial Times.

Euro steg torsdag i kurs, etter at den europeiske sentralbanken på sitt rentemøte holdt nøkkelrenten uendret og oppjusterte vekstutsiktene for eurosonen for neste år, selv om den tok ned forventningene for 2013.

Dollarindeksen falt med nesten to prosent, og den amerikanske valutaen var på ett tidspunkt tre prosent svakere mot japanske yen.

- Dette er en påminnelse om krisen i 2008, og godt utenfor normale charts. Jeg tror ikke noen i sentralbankverdenen ønsker volatilitet i valuta- eller obligasjonskurser akkurat nå, og de står overfor begge deler, sier Bob Savage i FX Concepts til avisen.

Yen stiger
Yen stiger videre mot dollar, etter å ha notert sin sterkeste ukentlige utvikling på tre år, i kjølvannet av uttalelser fra den japanske finansministeren Taro Aso om at han ikke akter å intervenere for å svekke sitt lands valuta.

- Torsdagens nedsalg i dollar-yen har tatt seg opp igjen etter at Aso avviste ideen om intervensjon. Det er vanskelig å være optimist med tanke på sysselsettingstallene, etter svake tall fra ADP, sier Yuji Sato, valutadirektør i Credit Agricole i Tokyo, til Bloomberg News.

Økonomer har justert sine estimater for dagens sysselsettingstall etter at tall fra ADP Research Institute i New Jersey denne uken viste at amerikanske bedrifter økte antall ansatte med 135.000 i mai, noe som var i underkant av estimatene, skriver nyhetstjenesten.

Euro ble sent torsdag kveld notert til 1,3245 dollar, mens dollar ble notert til 96,97 yen. Fredag morgen noteres valutakryssene på henholdsvis 1,3252 og 96,77.

Kronen er fredag morgen styrket med om lag to øre mot euro, til 7,6149, sammenlignet med nivået fra stengetid for Oslo Børs torsdag. Mot dollar er kronekursen styrket med om lag fem øre til 5,7460 i samme tidsrom.

MORGENENS UTVALGTE VALUTAKURSER:

Les også:
Fredriksen ville ikke byttet bort noe
Denne biffen koster opp mot 4600 kroner kiloen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.