Det kan se om som trenden med fallende renter er i full gang med å sette seg.

Amerikanske pengemarkedsrenter fortsetter å falle. Tre måneders dollar Libor ble fikset 19 basispunkter, syvende dag på rad med nedgang. I Norge har imidlertid bildet vært motsatt de seneste dagene, noe som også var tilfellet tirsdag.

Les også: Den norske renten stiger

Les også: Gjedrem sår tvil om nytt rentekutt

Tre måneders Nibor ble fikset opp 22 basispunkter til 6,74 prosent. I morgentimene onsdag handles den flytende tre måneders interbankrenten til nivåer rundt 6,73 prosent. Pengemarkedsrentene er ventet å falle markert de kommende månedene, FRA-kontraktene viser at det nå prises inn en pengemarkedsrente på 4,30 prosent i mars og 3,87 prosent i juni.

Løser seg opp
Handelsbanken Capital Markets tolker de fallende amerikanske pengemarkedsrentene som et tegn på at situasjonen pengemarkedet er i ferd med å løsne noe, men mener det fortsatt er usikkert om bedringen fortsetter eller om tilstanden vil forverre seg igjen. At pengemarkedet ser ut til å løsne noe, betyr heller ikke at det frosne kredittmarkedet må ha tine, ifølge banken.

- Lavere pengemarkedsrenter indikerer at bankene våger å handle med hverandre mer enn før. Men det betyr likevel ikke at for eksempel foretakskreditt er lettere eller billigere å få tak i. Fortsatt er CDS- nivåene skyhøye og ”alle” flykter til cash, skriver Syed i morgenrapporten onsdag.

Britisk resesjon
Sentralbanksjef i Mervyn King i Bank of England (BoE) uttalte tirsdag kveld at den britiske økonomien sannsynligvis er på vei inn i den første resesjonen på 16 år. Uttalelsen tynget markedet og det amerikanske børsmarkedet endte i minus tross nye tiltak fra Federal Reserve.



  Fed har opprettet en ny fasilitet som i hovedsak består av utlån til fem spesialfond som skal forvaltes av JPMorgan Chase. Fondene skal kjøpe verdipapirer med lav risiko fra pengemarkedsfondene.

Les også: Storbritannia redder islandske banklån

Ifølge DnB Nor Markets ønsker Fed med dette tiltaket å få annenhånds- markedet til å fungere bedre, da mer velfungerende pengemarkeder igjen vil kunne bedre finansinstitusjonenes evne til å låne ut penger til husholdninger og bedrifter.

Renten ned i Storbritannia
Det er ingen sentrale makrotall på dagens agenda, men klokken 10:30 publiserer BoE referatet fra rentemøtet som ble avholdt i forbindelse med det koordinerte rentekuttet 8. oktober.

Les også: Mot rekordunderskudd

- BoE sin nåværende holdning er at risikoen for utviklingen i inflasjonen har skiftet markert på nedsiden. Det vil likevel bli interessant å få sentralbankens vurdering av inflasjonsutviklingen og hvorvidt beslutningen om å senke renten 50 basispunkter var enstemmig, skriver. Nordea Markets, som tror sentralbanken åpner døren for nye rentekutt og tror det markerte taktomslaget i den økonomiske veksten vil føre til at renten ved årsskiftet er 50 basispunkter lavere enn dagens nivå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.