I intervjuet forteller Lund at han som ett av fem barn tidlig lærte seg god arbeidsmoral. Hver lørdag morgen skrev hans mor en liste over 20 gjøremål for dagen, og den som sov lengst, måtte gjøre den verste jobben - som regel vasking av toalettet. Selv trivdes han best på kjøkkenet.

- Jeg bakte de beste brødene i familien, forteller han.

I intervjuet kommer Lund også inn på hvordan Statoil var da hans forgjenger, Olav Fjell, sto ved roret. Helge Lund overtok sjefsjobben i Statoil etter Olav Fjell som måtte gå av som følge av korrupsjonsskandalen i Iran.

- Saken var et tegn på hvor uerfarent selskapet var på arbeid i utlandet, sier Lund til avisen.

Avisen skriver også at det spekuleres i om Lund en dag vil forlate oljesektoren og istedet satse på politikk. Lund var politisk rådgiver i Høyres stortingsgruppe fra 1988 til 1990.

"Han har tildligere jobbet som rådgiver for den tidligere norske statsministeren Kåre Willoch, og ifølge en av hans tidligere kollegaer, fortsetter han i det stille å nære sine politiske ambisjoner", skriver avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.