Oslo: Tidligere i år utsatte Statoil enda en gang beslutningen om å bygge ut Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Statoil skal ta en endelig avgjørelse først i 2017, fordi prosjektet ikke er lønnsomt med dagens oljepris på drøye 60 dollar fatet.

Statoil-sjef Eldar Sætre avviser at endrede oljeprisforutsetninger får konsekvenser for beslutningen.

– Dette har ingen konsekvenser for Johan Castberg. Vi må uansett bruke den tiden vi trenger for å redusere kostnadene i dette prosjektet. Konklusjonen er den samme uansett, vi må forbedre prosjektet – mer lønnsomhet, få ned kostnadene. Jeg tror vi skal få det til, sier Sætre.

Han påpeker at både Johan Castberg i Barentshavet og Snorre-feltet i Nordsjøen må ha en «betydelig nåverdi» før de kan settes ut i live.

– Vi kan gå tilbake på tegnebrettet i Johan Castberg og Snorre 2040. Det gir muligheter til å ta ned kostnadene. Det dreier seg om å få effekten av de forbedringstiltakene innarbeidet i prosjektene, sier Statoil-sjefen.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) uttalte til Reuters denne uken at Statoil «må gå videre» med Snorre 2040.

– Vi har tenkt til å bygge ut Snorre, forsikrer finansdirektør Torgrim Reitan i Statoil.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.