- Dette handler om hvor vi skal flytte hen. Jeg ønsker å bli i Stavanger, sier Alf C. Thorkildsen til DN.no.

Seadrills toppsjef gjennom flere år har bygget opp selskapet til å bli verdens største, med en markedsverdi på 107 milliarder kroner. Når selskapet nå flytter ledelsen av Seadrill ut av landet, blir det uten Thorkildsen på laget.

- Det har vært en fantastisk reise. Jeg har vært i riggbransjen i ti år, hvorav seks av dem har vært med John Fredriksen, sier han.

Thorkildsen kom sammen med Kjell E. Jacobsen fra Smedvig, da Seadrill kjøpte selskapet i 2006. Han ble finansdirektør i Seadrill, og overtok som toppsjef da Jacobsen ga seg i mai 2008.

- Det har vært fantastisk, men sånne jobber kan man ikke ha for alltid. Jeg tror ikke det er så mange som har jobbet så lenge i en slik stilling, og under det presset det er å jobbe for John Fredriksen, sier Thorkildsen.

Les også: - Krevende og tilfredsstillende å jobbe for John

Et godt team
Thorkildsen forteller at han har gått fra å være i et selskap med 2000 ansatte i Smedvig, til etterhvert nesten 10.000 ansatte i Seadrill.

- Det er fantastisk å bygge et selskap fra bunnen av. I Smedvig var vi 2000 mann, og nå blir det 10.000 i Seadrill. Man går fra å være svært lite til å være verdt 20 milliarder dollar, sier han.

- Hvor stor del av suksessen er din fortjeneste?

- Vi har vært en del av et team. Det har vært et veldig godt team. Jeg har vært heldig med å lede det, og få oppleve den suksessen, sier han.

- Blir det også litt behagelig å ikke jobbe for Fredriksen lenger?

- De er krevende å jobbe for fordi de er veldig dyktige og de involverer seg. Det er en krevende arbeidsform. Men samtidig er det en modell som har suksess, sier Thorkildsen.

Varer ikke evig
Han legger ikke skjul på at det er vemodig å gi seg i verdens største riggselskap.

- Det er vemodig. Men samtidig, det varer ikke evig.

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg har selvfølgelig planer, og skal jobbe videre. Jeg føler meg ung fortsatt.

Les også: Fredriksen setter inn wonderboy i Seadrill (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.