Informasjon om millioner av amerikaneres telefontrafikk overvåkes av den militære etterretningsorganisasjonen NSA, skriver The Guardian.

Guardian har fått tak i den hemmelige rettskjennelsen fra april som åpner for at NSA fått informasjon om all telefontrafikk hos telefon- og bredbåndsleverandøren Verizon. Selskapet er en av de største leverandørene av telefoni i USA.

Rettskjennelsen krever at Verizon på daglig basis gir NSA informasjon om alle telefonsamtaler de har i sitt system, både innenlands- og utenlandssamtaler.

Avisen skriver at det er første gang under Barack Obamas tid som president, at det avdekkes at millioner av amerikanske borgere uvilkårlig blir overvåket, enten de er mistenkt for noe straffbart eller ikke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.