Jan Haudemann-Andersen har pant på 25 millioner kroner i investorvenn Torstein Tvenges 300 kvadratmeter store leilighet på Frogner i Oslo. Lånet er skjult via advokatfirmaet DLA Piper Norway, skriver Dagens Næringsliv.

Investor Torstein Tvenge har bygd seg opp en betydelig formue innen aksjer og eiendom, men har fått merke børsraset og finanskrisen på kroppen. Bare på det børsnoterte eiendomsselskapet Norwegian Property har Tvenge et urealisert tap på over 600 millioner kroner.

Les også: Tvenge har tapt en milliard

Full konto
Jan Haudemann-Andersen er selv en profilert investor.

I motsetning til Tvenge var han blant dem som solgte flere store aksjeposter lenge før det virkelig smalt i aksjemarkedet.

Ifølge siste regnskap hadde Haudemann-Andersens investeringsselskap Datum 600 millioner kroner i banken. Haudemann-Andersen sier følgende om pantet:

- - Jeg har ikke helt i detalj hva dette gjelder. Vi samarbeider på et par felter og da er det i den forbindelse.

Koker suppe
Tvenge gjør det klinkende klart at han hverken setter pris på DNs reportere eller spørsmålene som stilles.

- Jeg har egentlig ikke lyst til å si noe om dette, sier investoren.

- Jan og jeg har kjent hverandre i 25 år. Dette er mellom oss privat. Hvis du vil koke suppe på dette, så får det være opp til deg. Jeg kan ikke hjelpe deg.

Tvenge sier at det er helt vanlig å ha forretningssamarbeid, noe han har med en rekke ulike investorer.

Tvenge har følgende avskjedshilsen til DNs reporter:

- Lykke til på din vei etter søking etter sannheten og lyset. Måtte Gud være med deg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.