Menn jobber generelt betydelig mer enn kvinner.

En ny undersøkelse som Respons Analyse har gjort for bemannings- og rekrutteringsselskapet Proffice viser at 51 prosent av yrkesaktive, mannlige arbeidstakere som ikke er i en lederstilling hevder de jobber mer enn partneren sin. Bare 16 prosent av kvinnene sier det samme.

Og menn fortjener mer lønn rett og slett fordi de jobber mer, mener hver tredje mannlige leder i undersøkelsen. Bare 12 prosent av kvinnene er enige i dette.

Les også: Menn lei likestillingsdebatten

Mer misnøye blant kvinner
Kvinner jevnt over er mer misfornøyde med lønnen sin enn menn. Over halvparten av kvinnelige ledere mener at lønnen de har i dag er urettferdig i forhold til arbeidsinnsatsen.

Men lav kvinnelønn kan være selvforskyldt: Hvis man ser på hva bedriftslederne mener skal til for at kvinner og menn skal tjene like mye, mener 3 av 4 kvinnelige ledere at kvinner må bli flinkere til å forhandle lønn og bonusordninger.

Det resultatet stemmer overens med et annet funn:

Mens like mange menn som kvinner har fastlønn, har 9 av 10 menn ordnet seg med bonusordning og/eller betalt overtid, mot 7 av 10 kvinner.

Må bli dyktigere forhandlere
Et flertall av mannlige ledere mener på sin side at kvinner må velge samme yrkesretning som menn for å kunne utjevne lønnsforskjellene, men mange er også enige i at kvinner må bli flinkere i forhandlingssituasjoner.

Over halvparten av de spurte i undersøkelsen mener at en svangerskapspermisjon er med på å sinke kvinners karriere.

I alt 1030 ledere og 1527 arbeidstakere i Norge deltok i arbeidsmarkedsundersøkelsen.

Les også:
Her er drømmejobbene

Få den lønnen du fortjener

De feteste frynsegodene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.