Skoler med dårlige resultater blir ikke bedre av at det kastes penger på problemet, viser en dansk undersøkelse.

Undersøkelsen kommer midt oppe i valgkampen foran kommunevalget i Danmark 17. november. Et hett tema i denne valgkampen har vært hvor mye penger den enkelte kommune bruker på grunnskolen, skrev København-avisen Politiken mandag.

Forskere ved universitetet i Århus har funnet ut at hvis pengene ikke kommer jevnt og regelmessig, er store investeringer i skolene mer til skade enn til nytte.

– Mange penger gir ikke i seg selv bedre undervisning, tvert imot, sier forskeren Simon Calmar Andersen.

– Det avgjørende for elevenes utbytte av skolegangen er stabile budsjetter, fastslår han. Utgiftene per elev i grunnskolen er svært ulike fra kommune til kommune, fra 84.412 kroner per år i Høje Taastrup i København til 42.625 i Syddjurs på Jylland.

Likevel er politikerne i den midtjyske kommunen langt mer tilfredse med sine skoler enn kollegene i København-forstaden. Lokalpolitikerne i Syddjurs tror de gode resultatene der skyldes forutsigbare bevilgninger og en stabil skolepolitikk. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.