Som DN.no skrev i går meldte selskapet om nytt håp for sin hivvaksine og dermed gikk aksjekursen i taket. En av vinnerne var Hanne Merete Gaarder Almgren, som hadde kjøpt seg opp de siste ukene.

- Min kone kjøpte det beste loddet på Oslo Børs og brukte mye av sparepengene sine på det. Det er fullstendig galskap, men ga en hyggelig fortjeneste. Kjempeflott, sier den tidligere så profilerte aksjemegleren Bengt Almgren (51) til Dagens Næringsliv.

Tredoblet verdien
I forrige uke kom tannlege Hanne Merete Gaarder Almgren inn som 13. største aksjonær i selskapet, med 1,6 millioner aksjer. I går endte selskapet opp nær 200 prosent, noe som priset selskapet til rundt 350 millioner kroner.

Ved børsslutt onsdag var Almgren-familiens aksjepost verd en million kroner, som ifølge Almgren er rundt det en har betalt for aksjeposten. Igår ettermiddag var aksjeposten verd 3,1 millioner kroner.

Tidligere i år hentet Bionor Pharma inn penger og dem som kjøpte aksjer betalte to kroner aksjen. Så falt kursen til 60 øre, noe som priset hele selskapet til 100 millioner kroner. Almgren viser til at selskapet samtidig hadde mellom 50 og 60 millioner kroner i kontanter.

- Da var driften i selskapet og håpet om at det skulle finne en hivvaksine priset til 40 millioner kroner. Selskapet har også mellom 10-15 millioner kroner i royaltyinntekter fra Nutrilett hvert år, som også burde vært verdsatt til rundt 100 millioner kroner. Så selskapet var totalt feilpriset. Det så min kone, sier Almgren og skrattler.

- Ser ingenting, eier ingenting
- Det var vel du som så det?

- Jeg ser ingenting og eier ingenting. Det er min kone. Hun er dyktig. Jeg sitter online på Oslo Børs nå. Nå er aksjen opp 210 prosent. Det er vilt, sier Almgren.

Almgren selv har status som betalingsudyktig og sto oppført med null i formue og inntekt ifølge siste ligning.

- Jeg konstaterer at Bionor jobber med hivvaksine, som har et enormt marked, men det kommer helt sikkert regnfylte dager etter dette. Det er langt frem før dette kan kommersialiseres og får de det ikke til er det null verdt. Nå er selskapet verdsatt til over 400 millioner kroner. Er det fornuftig? Jeg synes det høres ut som galskap, det også. Markedet er jo helt spinnvilt. Nå er aksjen i 2,50 kroner, opp nesten 300 prosent. Dette er ganske komikveld, sier Almgren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.