Regn med boligkrise i syv år i Danmark, advarer en rekke eksperter ifølge dansk presse.

Overskuddet på boliger er historisk høyt i København og andre store byer i Danmark. Det vil sende boligprisene ned minst 20 prosent til og forlenge boligkrisen med mange år, skriver Ekstrabladet.

I København, Århus, Odense og Aalborg står totalt 35.833 boliger tomme, mens tallet for København alene er nesten 18.000, et tall som er ventet å stige frem til 2020, ifølge beregninger av statistikk fra det statlige danske statistikkbyrået og København kommune.

"Nå ruller skredet"
- Det høres helt bibelsk ut, men vi står foran minst syv magre år med markant fallende boligpriser. Nå ruller skredet. Nedturen i boligmarkedet tilsvarer en supertanker i fart. Den kan ikke stoppes, sier eiendomsanalytiker Bjarne Boye Nielsen fra det uavhengige analysefirmaet BBN Consult.

Han mener det ikke er nok innflyttere til å fylle alle tomme boliger selv om man ser 15 år frem i tid, og tror prisene skal ned ytterligere 20 prosent.

Professor i sosialøkonomi Jakob Bröchner Madsen ved Monash University regner også med et prisfall på 20 prosent, noe som ifølge ham vil medføre at prisene vil falle tilbake til nivået fra 2002-2003.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.