Multi-tasking - å klare flere oppgaver samtidig - er en myte.

- Det tilsvarer å være småfull, sier den danske hjerneforskeren Kjeld Fredens til politiken.dk.

Skal velferdssamfunnet overleve, må vi ikke bare jobbe raskere, vi må konsentrere oss også, ifølge forskeren

Ifølge Fredens viser forskning at multi-tasking er så normalt at vi ikke lenger legger merke til at det vi gjør er middelmådig. Ingen vil innrømme at det går utover kvaliteten, sier hjerneforskeren.

Derfor advarer Kjeld Fredens nå mot å forlange enda mer multi-tasking av de ansatte. Lederne skal derimot sørge for at medarbeiderne kan konsentrere sig.

Kontorlandskap er de gode idéers fiende
Fredens mener kontorlandskap er fiende nummer en.

«Komplekse oppgaver krever konsentrasjon. Undersøkelser viser at hvis man arbeider med en kompleks oppgave, så tar det fem til ti minutter å komme inn i arbeidet igjen hver gang man blir forstyrret. Derfor arbeider man langsommere når man prøver å multitaske», sier Fredens.

Men ifølge hjerneforskeren vil problemet løse seg selv til slutt, hvis man skal stole på Darwin.

Ifølge Kjeld Fredens vil evnen til å multitaske være utviklet hos oss om 200 år, fordi utviklingen vil gå i retning av at multitaskerne har formert sig, og de som bare klarer en ting av gangen er døde av stress.

Les også: Balansekunstnerne
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.