Lie kjøpte de to eiendommene Kronprinsesse Märthas Institutt og Sophies Minde ved Carl Berners plass øst i Oslo sentrum for 185 millioner kroner like før nyttår.

Nå er han ifølge Dagens Næringsliv i sluttforhandlinger om salg av store delere av prosjektet, før for salget er godkjent av kommunen. Lie håper på en gevinst på 150 millioner kroner, men vil ikke røpe hvilke kjøpegrupperinger han er i sluttforhandlinger med.

Transaksjonen i Oslo kommer etter at Lie har lagt opp et eiendomsprosjekt som vil inneholde rundt 400 leiligheter.

I tillegg er det tegnet inn det som vil bli Oslos største barnehage, med plass til 400 barn. Barnehagen har vært i prøvedrift siden ifjor høst. Prosjektet innebærer ifølge Lie investeringer på over en milliard kroner.

Lie er også i ferd med å selge en rekke av sine mindre næringseiendommer i Stavanger, og regner med at salget her vil gi en gevinst på over 100 millioner kroner.

Runder milliarden
Samlet har Lie i så fall realisert eiendommer med en samlet gevinst på opp mot 250 millioner kroner på kort tid. Ved årsskiftet anslo han den verdijusterte egenkapitalen i systemet til mellom 800 og 900 millioner kroner. Nå tror han milliarden er rundet.

De siste månedene har han dessuten kjøpt seg kraftig opp i to hoteller som i sin tid ble syndikert av SpareBank 1 SR-Bank og First Securities. Han er blitt eier av hotellene Victoria Hotel i Stavanger og Hotel Norge i Kristiansand, og tror dette blir en god investering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.