Fredag møtte arbeidsministeren opp til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om den feilslåtte IKT-satsingen til Arbeids- og velferdsdirektoratet.

På vei inn benyttet han anledningen til å snakke varmt om Nav.

– Nav har satt foten litt i bakken og foretatt en grundig evaluering av IKT-satsningen. De har tatt et langt skritt i riktig retning og gjort mange riktige grep i den replanleggingen som er gjort, uttalte Eriksson til NTB.

Han påpekte samtidig at det fortsatt er risiko forbundet med å finne nye, digitale løsninger for direktoratet.

– Vi skal sørge for tett oppfølging og har jevnlig kontakt med Nav for å sikre oss at farten og framdriften holdes. Vi skal foreta en grundigere og bedre planlegging for å være sikre på at vi når målene, forsikret ministeren.

I 2015 skal fase II i IKT-moderniseringen starte med et nytt system for foreldrepenger. Innen 2017 skal også et nytt system for sykepenger være på plass.

– Nav er et av de viktigste instrumentene vi har for å lykkes i arbeidspolitikken. Framover vil vi få flere brukere, med mer sammensatte problemer. Nav må hele tiden både utvikles og forbedres, framholdt Eriksson, som varsler en større gjennomgang av hele Nav-systemet samt alle velferdsordninger.

LES OGSÅ: - Hvordan kunne dere sitte å se på at det gikk så gæli

Flere arbeidsledige enn ventet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.