Jens Stoltenberg vil ikke røpe regjeringens konklusjoner i navnestriden i fusjonsprosessen mellom Statoil og Hydro.

- Jeg kommer ikke til å si noe om hva jeg mener selskapet bør hete nå. Jeg tror vi overlater det arbeidet til styrene, sier Jens Stoltenberg.

Statsministeren deltar sammen med olje- og energiminister Enoksen på NHOs årskonferanse i Oslo i dag. Samtalene går høylydt om fusjonsprosessen.

Avgjøres i mars
Som største eier skal regjeringen si sin mening om fusjonen og dermed navnevalget på generalforsamlingen i selskapet mai.

- Vi skal forberede en sak for Stortinget i mars der vi skal få fullmakt til det vi skal mene på generalforsamlingen, forklarer Enoksen.

Før det er det lite trolig at velgerne får vite regjeringens mening om oljegigantens navn.

- Regjeringen har sagt at vi skal gå gjennom alle elementene i fusjonsavtalen. Og det skal vi gjøre i ro og mak, sier Stoltenberg.

Velter ikke fusjonen
Begge regjeringsmedlemmene mener det er andre ting som er viktigere enn navnevalget når deler av Hydro slås sammen med Statoil.

- Det er en veldig god idé at det blir et sterkt norsk oljeselskap bygget på Statoil og Hydro. Det er det viktigste. Selv om navnevalg alltid er interessant og skaper stort engasjement, er navnet tross alt ikke avgjørende, sier Stoltenberg.

De siste dagene har flere politikere for de rødgrønne partiene uttalt seg negativt tilnavnebytte av ideologiske grunner. Enoksen avviser at de rødgrønnes interesse for å beholde ”stat” i navnet er avgjørende for regjeringen.

- Er navnestriden så viktig at den kan velte fusjonsprosessen?

- Nei. På ingen måte. Det er mange andre spørsmål i forbindelse med denne fusjonen enn det, sier Enoksen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.