Det er sjeldent bred uenighet i renteleiren etter dagens rentemøte.

For når setter Norges Bank opp renten neste gang? I mars neste år eller januar 2012?

På dagens rentemøte holdt Norges Bank styringsrenten uendret på to prosent. Samtidig jekkes renteprognosen noe ned, og banken indikerer at neste renteøkning mest sannsynlig kommer i tredje kvartal.

Les: Lar renten ligge i ro

Det tror ikke sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1 Gruppen noe på, og skriver i en fersk oppdatering at hun tror det er lenge til neste renteheving - og at den kan komme så sent som i 2012.

- Risikoen er etter vår mening fortsatt på nedsiden, det vil si at Norges Bank trolig vil måtte nedjustere rentebanen sin også neste år og at det ikke er usannsynlig at renten vil vise seg å bli holdt uendret i hele 2011, skriver Holvik i oppdateringen.

Ikke i nærheten!
Norges Bank ligger nå inne med at renten ved utgangen av 2011 vil være 2,5 proseng og stige gradvis videre til 4,5 prosent ved utgangen av 2013.

- Vi tror ikke at styringsrenten vil være i nærheten av 4,5 prosent i 2013!, skriver Holvik.

Dermed har hun en helt annen oppfatning av hvordan rentebildet kommer til å utvikle seg fremover enn sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities.

Han utelukker nemlig ikke at Norges Bank kommer til å heve renten allerede på mars-møtet, altså langt tidligere enn banken selv har sagt.

Utelukker ikke mars
I tillegg tror han, som Norges Bank signaliserer, at renten skal bratt opp når banken først setter i gang rentehevingene.

- Vi tror kanskje at de kan komme til å heve renten tidligere enn de sier nå. Vi vil ikke utelukke at den kan komme i mars eller mai, fordi ting kan endre seg mye før vi kommer dit, sier han til DN.no.

- Det er basert på at vi tror at både verden og norsk økonomi kommer seg sånn nogenlunde, og da er det riktig å heve rentene raskere. Men det gjenstår å se, Norges Bank har foreløpig lagt seg på været, legger Andreassen til.

Les mer om "flatt - så bratt": - Renten skal opp (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.