Hannover: - Dette selskapet er noe av det verste jeg har sett når det gjelder corporate governance. Sånn sett blir dette en interessant sesjon, uansett utfall, sier John Fredriksens våpendrager Tor Olav Trøim til DN.no bare minutter før generalforsamlingen starter.

Les hva som pågår nå: Dramaet er igang

Trøim og Fredriksen ønsker blant annet å kaste styreleder Jürgen Krumnow, og få to plasser til seg selv i styret.

- Jeg er glad vi gjorde dette. Jeg er glad vi er her i dag, sier Trøim.

- Har du den støtten du trenger?

- Dette blir et "close race". Motparten sitter på 30,5 prosent som de kontrollerer gjennom businessrelasjoner. Det gjør det vanskelig. De er ikke her for å være aksjonærer, de er her fordi de har business med selskapet.

- Det er hva Klanen ville kalt "kjøpt og betalt", skratter Trøim, og fortsetter.

- Og det er mulig i dette selskapet.

DN.no avslører: Vil kuppe aksjepost

En ny dag
- Hva gjør du om du ikke får gjennomslag?

- Uansett utfall av denne dagen, vil det bli en ny dag. Hovedhensikten er å få kartlagt relasjonene de har til disse forskjellige aktørene. De er beskrevet i årsapporten på en utrolig svak måte. Det er dette vi kommer til å argumentere knallhardt på i dag, og det er andre enn oss som også kommer til å gjøre det, sier Trøim.

- Hvis det kommer noe ut av det, og at det indikeres at ting ikke er gjort på en ordentlig måte, så blir det konsekvenser av det. Så får vi vurdere det deretter. Det som er åpenbart er at det ikke er siste gang vi er i Hannover.

Ikke lett
- Er det slik du skal vinne aksjonærenes støtte?

- Vi skal vinne det ved å vinne dette valget, men det blir ikke lett. Vi starter med 30,5 prosent i mot oss. Historisk deltakelse her har vært 50 prosent. Sånn sett ligger vi dårlig an.

Trøim anslo tirsdag at han har støtte fra rundt 30 prosent av aksjonærene. Dermed går det mot et svært tett avstemning senere i dag.

- Hadde John Fredriksen og jeg vært i et selskap der vi hadde hatt 30 prosent av aksjonærene i mot oss, så hadde vi tatt våre hatter og gått, konkluderer Trøim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.