Irland kjemper nå for å vinne støtte i EU for å unngå en redningspakke på linje med den greske tidligere i år.

Investorene skyr irske statsobligasjoner, og landet kan gå tom for penger i løpet av neste år dersom det ikke greier å få opp interessen for landets statsobligsjoner, skriver Bloomberg News.

EU-kommisær Olli Rehn kommer til Dublin i dag. I forrige uke la irske myndigheter frem en plan for kostnadskutt og skatteheving.

Prisen obligasjonseierne må betale for å forsikre seg mot irsk konkurs var rekordhøy i slutten av forrige uke. Irske myndigheter sliter med å overbevise investorene om at landet ikke er det nye Hellas.

Hellas måtte reddes av EU og det internasjonale pengefondet IMF i mai.

Noe må skje
- Det nærmer seg en kjøpestreik. Noe må skje de neste ukene for å endre dynamikken, sier sjefanalytiker Jens Peter Sørensen i Danske Bank til Bloomberg.

Den irske finansministere Brian Lenihan har som mål å redusere budsjettunderskuddet til tre prosent av BNP, som er grensen for eurolandene, innen 2014. I år ligger underskuddet på 12 prosent.

Tar man med kostadene for redningen av irske banker, stiger underskuddet til 35 prosent av BNP.

Rehn skal holde en pressekonferanse med Lenihan i kveld. I løpet av besøket skal han se på budjsettplanen og møtte opposisjonen, fagforeninger og arbeidsgiverforeningene.

Les også:

<b>Sparebudsjett på plass i Irland</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.