Nokias salgstall var langt bedre enn ventet sier Gartners sjefsanalytiker Carolina Milanesi. Hun mener det viser vei for en hardt presset bransje.

– Finansielt viser Nokias resultater hvor vanskelig markedet er i dag, men salgsvolumet var langt bedre enn ventet. Det viser at etterspørselen ikke er så svak som tallene forøvrig viser. Folk går faktisk ut og kjøper mobiltelefoner. Det viser vei for hele bransjen, sier Milanesi til Dagensit.no

Les også: Havaritall fra Nokia

Prispress
Hun mener det store prispresset er en av de største utfordringene bransjen generelt og Nokia spesielt har i dag. Og Nokia mangler også noe viktig i sin produktrekke.

– De har ikke noe high-end produkt som kan hjelpe til å stabilisere prispresset, sier Milanesi

Årsresultat
At ikke Nokia har endret forventningene til året som sådan ser hun også som en positiv nyhet.

– I de siste dagene har mange analytikere skrudd ned forventningene til Nokias årsresultat med 10 til 20 prosent. At Nokia selv ikke har endret sine forventninger til 2009 er gode nyheter. Som markedsleder er det positivt for hele industrien, understreker Milanesi overfor Dagensit.no

Marginene viktig
Også svenske analytikere er positive etter å ha sett Nokias kvartalsresultat.

- Det viktige i Nokiarapporten er at de har lykkes med å holde oppe lønnsomheten så bra som de har gjort. Nokia er et selskap som nesten uavhengig av hvordan markedet ser ut, klarer å tilpasse seg til det. Til tross for at det er ganske så elendig lykkes man å vise tosifrede marginer, sier analytiker Håkan Wranne i Swedbank til di.se.

Han er enig med Milanesi i viktigheten av at Nokia står på sin prognose for 2009

- Dessuten gjentar de prognosen om lønnsomhetsnivået for resten av året. Det har vært veldig tvil om hvor hardt det urolige markedet vil slå ut på virksomheten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.