Sør-Koreas samlingsminister Ryoo Kihl-Jae bekreftet mandag medierapporter om en ny test kan være på trappene. En anonym regjeringskilde fortalte til avisa JoongAng Ilbo at aktivitet ved Nord-Koreas atomanlegg tyder på at en ny test kan være forestående.

Aktivitet
– Det har nylig vært aktivitet av både kjøretøy og personell ved den sørlige tunnelen ved Punggye-ri. Situasjonen er lik den vi så foran den tredje kjernefysiske testen, sier kilden. Punggye-ri er Nord-Koreas testsenter.

Mandag bekreftet Ryoo Kihl-Jae i nasjonalforsamlingen rapportene.

– Det er tegn på dette, sa ministeren, som nektet å gå i detalj av hensyn til nasjonal sikkerhet.

– Vi forsøker å finne ut om dette er reelle forberedelser, eller kun et spill for å legge mer press på oss og USA, sa samlingsministeren.

Plan
Samtidig mandag skriver New York Times (NYT) at USA og Sør-Korea har blitt enige om en gjengjeldelsesplan som svar på Nord-Koreas utspill og handlinger.

Svarene er ment å hindre en oppskalering av konflikten til en krig, følge NYT.

Nord-Korea kunngjorde i forrige uke at det nå hersker krigstilstand på den koreanske halvøya.

Regimet har også truet med å angripe USA med atomvåpen, har overført raketter til en base på østkysten, og bedt diplomater i Pyongyang evakuere på grunn av krisen.

Les også:
Sp vil kreve utmelding av Schengen
Europa har ingen plan B
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.