Analysesjef Thomas Della Casa (44) i fondsgiganten Man Investments mener nordmenn svømmer i penger og at landet er blitt et fritidssamfunn med mye seiling og fiske, skriver Dagens Næringsliv.

Igår forsøkte han å kapre kunder ved å blidgjøre nordmenn med røkelaks og roastbeef til frokost på Hotel Continental i Oslo.

Anbefaler forsiktighet
- Jeg er overbevist om at hedgefond vil bli vurdert som et godt alternativ fremover. Alle skjønte nemlig ifjor hvor vanskelig det er å ikke tape penger. Dette understreker viktigheten av å ha en bred og diversifisert portefølje, sier Della Casa, som råder kundene til i hvert fall ikke å kaste alle pengene inn i markedet nå.

Aksjene man bør satse på nå bør ifølge analysesjefen først og fremst være sykliske aksjer som er avhengige av råvarepriser.

Et annerledes samfunn
Ifølge Della Casa, som har arbeidet med finansanalyse i 20 år, er norske investorer en slags hybridskapning av hva man ellers møter i de nordiske markedene.

- Mens den danske investoren er obligasjonsorientert, er svenskene mer fokuserte på aksjer. Finnene er mer avanserte og satser på tvers av ulike aktivaklasser, mens nordmennene nok er en miks av alle typene, sier han til DN.

Den voldsomme oljerikdommen som er skapt i Norge opp gjennom 80- og 90-tallet har ifølge Della Casa skapt et annerledes samfunn.

Tar norske investorer generelt for stor risiko?
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.