- Norge er det viktigste markedet for oss, sier Per Temmesen i British Car Import.

Det danske selskapet har siden 2009 stått for importen av Land Rover i Norge, og fra årsskiftet tar de over Jaguar-importen etter at Jaguar Norge har hatt denne i nesten 40 år.

Selskapet er importør til begge merkene i Danmark og Sverige, og til neste år satser de på å hente inn 2500-3000 biler til Norden. Av disse skal 1000-1100 havne i Norge.

Blir forhandler
Jaguar Norge blir fra nå av forhandler for både Jaguar og Land Rover.

- Vi får fokusert på det vi virkelig er gode på. Vi har holdt på i 40 år, og har et stort kundenett. Målet er å være den beste bilforhandleren i Norge, sier administrerende direktør for Jaguar Norge Thomas Øvreseth.

Som et ledd av den økte satsingen ser forhandleren som nå skal hete Jaguar Land Rover Oslo, etter nye og mer synlige lokaler i Oslo.

Støtte sentralt
Fra Jaguar Land Rover-fabrikken i England får den nye strukturen god støtte.

- Vi trenger en sterkere tilstedeværelse i et av de rikeste landene, i den rikeste byen i Europa, sier Steven Morten i ledelsen ved den engelske avdelingen.

Jaguar og Land Rover ble for noen år siden overtatt av det indiske selskapet Tata, noe Morten er svært fornøyd med.

Utvikler for milliarder
- Tata er langsiktige eiere. Vi lager en plan, som de godkjenner, så blander de seg ikke inn mer, sier Morten. Eierne henter ikke pengene ut fra bilprodusenten, men reinvesterer alt i nye modeller.

- Vi utvikler for omkring en milliard pund hvert år over en femårsperiode, det skal gi 40 nye modellforbedringer på kort tid, sier Morten.

Øvreseth mener viktige modeller for Norge kommer allerede ved årsskiftet.

- Det er en fantastisk familiebil til overkommelig pris, sier han om den nye Jaguar XF Sportbrake. I tillegg er den nye Range Rover på trappene, samt den nye sportsbilen F-type, som kommer til våren.

Den nye importøren har et mål om fem Jaguar-forhandlere i Norge innen relativt kort tid.

Les også: - Denne skal fjerne gubbestempelet

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.