Fondssparerne satte ny omsetningsrekord i desember, ifølge Nordnet.

Av alle fondshandler i desember var to tredjedeler kjøp, og hele 98 prosent av alle kjøp i aksjefond, mens det var nærmest bare vekslepenger som ble handlet i rente- og kombinasjonsfond i årets siste måned.

- Sterk tro på oppgang
- Norske sparere søker tydeligvis risiko og potensial i sp#229en sin. Det er fortsatt sterk tro på oppgang i aksjemarkedene, selv etter at Oslo Børs steg 65 prosent ifjor, sier daglig leder Anders Skar i Nordnet Bank til DN.no.

Han forteller at det kjøpes mye i norgesfond, og at dersom noen velger å selge seg ned så skjer det stort sett i såkalte "emerging markets" - det vil si vekstøkonomier.

Nettokjøp for desember gikk forbi november og plasserte seg på tredjeplass etter mai og oktober året sett under ett.

Skattefradrag og rebalansering
- Den høye omsetningen skyldes delvis at flere ville kjøpe fond før nyttår for å være berettiget skjermingsfradrag, og selvfølgelig at mange rebalanserer og gjør endringer i sine fondsporteføljer i forbindelse med årsskiftet, sier Skar i en pressemelding.

De 10 mest populære fondene å kjøpe i desember bestod utelukkende av aksjefond, og trenden fra tidligere måneder med Norgefond på topp fortsatte i desember. Holberg Norge og Warren Wicklund Norge er fremdeles favoritter blant fondssparerne i Nordnet, men i desember blandet Carlson China Micro Cap, Skagen Global og Handelsbanken Latin Amerika seg inn blant alle Norgefondene på topplisten.

Les også: Tar stadig større risiko (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.