Den tyske finansministeren Wolfgang Schauble åpner for at Hellas vil måtte restrukturere gjelden.

Uttalelsene kom i et intervju med Die Welt torsdag, og fikk greske statsrenter til å gå i taket.

Han uttalte at Hellas muligens må restrukturere sin gjeld hvis en test i juni setter spørsmålstegn til deres tilbakebetalingsevne.

Kredittanalytiker Moritz Kramer i Standard & Poor's mener at sannsynligheten for et slikt tilfelle har økt.

- Greske renter får en trøkk i dag på grunn av utalelsene fra den tyske og den greske finansministeren, sier Gary Jenkinsi Evolution Securities til FT.com .

Andre peker på at kommentarene ikke innebærer så mye nytt, men at det gir investorene en unskyldning for å handle.

- Alle tror restruktureringen kommer på et eller annet tidspunkt, sier Jo Tomkins, strateg i 4Cast consultancy til FT.com.

- Det er ikke veldig sjokkerende for markedet at Hellas går mot en restrukturering. Mer oppsiktsvekkende er det imidlertid at Schäeuble nå tør å si høyt dette som mange ikke ønsker å høre, sier Pål Ringholm, analysesjef for kreditt i First Securities til E24.

- Både Hellas og Portugal har satt ny rekord i frykt i obligasjonsmarkedet i dag, konkluderer Ringholm.

Greske obligasjoner med to års løpetid stiger 0,61 prosent til 16,8 prosentpoeng, etter å ha vært opp over ett prosentpoeng tidligere på dagen.

Den greske tiåringen er opp 0,27 prosent til rekordhøye 13,02 prosentpoeng. I Portugal, der frykten for landets evne til å håndtere gjelden også råder, er oppgangen 0,14 prosent til 8,7 prosentpoeng.

Les også: - Må være skikkelig strengt

- Jeg håper Oljefondet får svi (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.