Oslo Børs har denne uken steget kraftig etter lang tids nedtur. Men i dag faller kursene på bred front etter svak utvikling i globale aksjemarkeder, og en oljepris på retur: Oljeprisen rett ned igjen

Hele oppturen fra igår ble radert på få minutter, med et fall på over to prosent, som forsterket seg utover dagen.

Les også: - Ett skritt frem, to tilbake

- Uroen på Oslo Børs er langt fra over. Jeg blir ikke overrasket om vi ser Børsen på nye bunner i løpet av høsten, det kommer til å være volatilt, sier tidligere aksjeanalytiker og nå investor, Morten Sundstø til DN.no.

Han skuer blant annet mot tendensene i Europa og store økonomier som Tyskland, Frankrike og Italia.

- Får de problemer så kan det bli ille, sier han.

Sundstø peker på at heldigvis for oss i Norge så kan vi holde oss fast i en høy oljepris, og dermed klarer oss bra i forhold til andre markeder.

Overskudd på 62 milliarder
Statoil-sjef Helge Lund leverte i dag tidenes beste resultat fra et norsk selskap - og han slo også forventningene i markedet.

Les: StatoilHydro med Norges beste resultat

- Dette er et rekordresultat. Vi har høy stabil produksjon, og vi har et rekordhøyt leteprogram, sier StatoilHydro-sjef Helge Lund.

Likevel faller aksjen rundt syv prosent. Les hvorfor her: Smilende Lund får juling

Fra høyden og ned
Aker Solutions faller mer enn markedet fredag til tross for at en rekke meglerhus har oppgradert aksjen etter torsdagens kvartalsrapport. Fallet på 3,9 prosent kommer imidlertid etter en kursoppgang på 15,7 prosent torsdag.

Les mer her: - Jeg hater gjeld

DnB NOR Markets, Carnegie, SEB Enskilda, Pareto Securities og Arctic Securities oppgraderer alle Aker Solutions etter rapporten. I tillegg gjentar Glitnir Securities sin kjøpsanbefaling på aksjen.

- Den solide rapporten utløste et lettelsesrally forårsaket av for mye fokus på kostnadsoverskridelser og svak ordrereserve i det seneste, skriver analytiker Terje Mauer i Glitnir Securities i en oppdatering fredag.

Også Hydro er ned nesten fem prosent, mens selskaper som Norwegioan, PGS og Seadrill faller mellom fire og fem prosent.

Dagens lyspunkt er Fred. Olsen Production som stiger 16,8 prosent, blant annet på denne: Ny avtale til Fred. Olsen

Flere faktorer kan velte om på børskursene senere i dag : Spenning før USA-tall

Oslo Børs Hovedindeks faller nå 2,22 prosent til 414,59 poeng, og det er omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2,4 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.