President Barack Obama og republikanerne kom torsdag ikke til enighet om en seks ukers utsettelse av USAs gjeldstak, men et tilbud fra republikanerne betraktes som et innledende steg mot en avslutning på budsjettstillstanden. Det skriver New York Times fredag.

I erklæringer etter møtet, som anslår den mest positive tonen i de seneste ukenes stridigheter, beskriver republikanerne i Representantenes hus sitt halvannen time lange møte med Obama som «en nyttig og produktiv samtale».

Fortsetter
Begge parter var enige om å fortsette samtalene utover natten.

Folk med kjennskap til samtalene sier at Obama presset republikanerne til å gjenåpne aktiviteten i myndighetenes kontorer, og at republikanerne åpnet muligheten for at finansieringen kan bli gjenåpnet tidlig i neste uke, dersom betingelser for brede budsjettforhandlinger oppnås.

-Obama sa ikke ja, han sa ikke nei. Vi la et tilbud på bordet. Vi hadde en lang, ærlig samtale om det, og vi ble enige om å fortsette å snakke og å fortsette å forhandle, sier den republikanske lederen for budsjettkomiteen i Representantenes hus, Paul Ryan, ifølge Wall Street Journal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.