Oslo: – Det er nyttig med tanke på å diskutere de ikt-utfordringene som staten står overfor. Jeg lærer litt, men bidrar også mye med erfaringer knyttet til det Nav står midt i nå, sier Lystad om kursingen – som understreker at han ikke er plukket ut fordi han «ligger etter».

– Det er ikke slik at man er plukket ut fordi man har spesielt mye å lære. Tvert imot er man plukket ut fordi det skal være en pilot som kan gi Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Difi erfaringer i hvordan man skal bygge opp denne typen kurs på en god måte, sier Lystad.

– Føler du at du settes på skolebenken?

– Nei, og det er ikke tanken bak dette, sier han.

Lystad har deltatt på to av samlingene, og mener det gir resultater.

– Det er en større felles forståelse i forvaltningen for de utfordringene som ikt-modernisering innebærer, i tillegg til at jeg sikkert har noe å lære, som man alltid har, sier han.

Nav har et moderniseringsbudsjett på 3,3 milliarder over fem–seks år, og bare delprosjektene som alderspensjon og uførepensjon er blant de største norske ikt-prosjektene noensinne.

Les hele avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.