-I vår sak vil Økokrim at de tiltalte skal bli straffet for et forhold som Økokrim selv på gjerningstidspunktet mente ikke var straffbart. Det er solid å møte seg selv i døren, sa hovedtiltalte Fred A. Ingebrigtsens forsvarer, advokat Bjørn Stordrange da han fortsatte sin prosedyre i Acta-ankesaken i Gulating lagmannsrett i dag.

Det var under punktet meldeplikt Stordrange viste til en tilføyelse i Verdipapirloven som kom i 2010 for å klargjøre at avtaler om finansielle derivater også er omfattet.

Det mener Stordrange de ikke var på gjerningstidspunktet.

Stordrange viste til en høringsuttalelse i forbindelse med henleggelse av Seadrill-saken i 2007, hvor det står at Økokrim mener opsjoner med finansielt oppgjør ikke omfattes av meldeplikten.

-Aktoratets innfallsvinkel om at tilføyelsen som kom 2010 også måtte gjelde på gjerningstidspunktet er feil. Når man møter seg selv i døren bør man kjenne seg igjen. Det er høyst forunderlig at Økokrim kan stå på to bein, fremholdt Stordrange og konkluderte med at Ingebrigtsen på gjerningstidspunktet kunne eie så mange finansielle derivater han ville uten at det utløste meldeplikt.

Stordrange er kritisk til at Økokrim er for lite opptatt av den lille mann, men står med åpne armer hvis det er et tilsynsorgan som kommer med en sak.

Stordrange kommenterte at aktor i sin prosedyre sa at retten skal se bort fra Ingebrigtsens forklaring.

-Jeg minner om at Ingebrigtsen brukte to timer på sin forklaring. Deretter stod han i ni dager og svarte på aktoratets spørsmål, sa Stordrange.

Stordrange viste til at tiltalen omfatter totalt 1867 handler med Acta-aksjer der aktoratet hevder alle egentlig var Ingebrigtsens handler.

-Da skulle man forvente at man kastet lys over hver enkelt handel og påviste hvorfor de var Ingebrigtsens handler. Det har man ikke gjort, sa Stordrange.

Stordrange og medforsvarer Caterina Håland Gaeta vil fortsette sin prosedyre etter lunsj og skal bruke hele dagen i dag og i morgen før de seks medtiltaltes forsvarere slipper til med sine prosedyrer i neste uke.

Les også:

Påstand om 34 års fengsel dnPlus  

Hevder Ingebrigtsen brøt loven 609 av 960 dager

Acta-saken: - Ingebrigtsen manglet enhver respekt for hvordan et børsmarked skal fungere  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.