Det skriver Teknisk Ukeblad , som tidligere har skrevet at Olje- og energidepartementet er uenig med de hemmelige tjenestene om sikkerheten på norske oljeplattformer.

I går la Statoil frem granskingsrapporten etter terrorangrepet i In Amenas i Algerie. Den viser at Statoil sviktet på vesentlige punkter i sikkerhetsarbeidet.

Fagforbundet Lederne er bekymret for holdningene til terrortrusselen i selskapene og hos myndighetene.

– Flere sikkerhetshendelser den siste tiden avdekker mangelfulle sikkerhetsvurderinger både på myndighets- og bedriftsnivå. Det er urovekkende, sier Ledernes forbundsleder Jan Olav Brekke, til TU.

– Oljeplattformene og dets personell er kanskje det mest synlige symbolet på norsk velstand og vekst. At myndighetene ikke mener dette er viktige terrormål, illustrerer en manglende forståelse for sikkerhet som er alvorlig. Det kan i ytterste konsekvens forklare noe av sikkerhetskulturen som fikk et så tragisk utfall i Algerie, sier Brekke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.