I første omgang vil Aker Solutions redusere fra fire enheter til én regional enhet, opplyser selskapet i en pressemelding. Hvis det verste scenarioet inntreffer innebærer det at én av fire jobber i vedlikehold, modifikasjoner og operasjonsenheten (MMO) i Norge mister jobben.

Det kan innebære at inntil 900 faste stillinger i Stavanger, Bergen, Kristiansund, Trondheim, Tromsø og Sandnessjøen i tillegg til offshore forsvinner.

Det endelige antallet avhenger av fremtidig aktivitetsnivå, skriver Aker Solutions.

Oljeserviceselskapet Aker Solutions har Kjell Inge Røkkes industrikonsern Aker som største eier.

«Kapasitetsjusteringene vil skje gjennom naturlig avgang, omplasseringer av ansatte til andre deler av selskapet og oppsigelser», heter det videre.

Aker Solutions planlegger å gjennomføre rundt halvparten av nedbemanningen umiddelbart.

- Smertefullt

De siste kuttene kommer i kjølvannet av at 1.300 faste og midlertidige stillinger i MMO-virksomheten allerede er kuttet siden 2014.

- Tiltakene er smertefulle, men nødvendige for å styrke vår konkurranseevne og det langsiktige potensialet til den norske MMO-virksomheten, som har vært påvirket av en betydelig nedgang i aktivtetsnivået i det norske offshoremarkedet, sier Luis Araujo, konsernsjef i Aker Solutions.

Aker Solutions skriver i meldingen at selskapet venter at utfordringene i MMO-markedet vil vare ut 2016. At Statoil har sagt opp sin rammeavtale for vedlikehold og modifikasjoner med Aker Solutions, gjør ikke bildet lystigere.

Prefabrikasjonsanlegget i Sandnessjøen blir midlertidig stengt i om lag tre år. MMO-virksomheten i Tromsø vil også avsluttes, skriver selskapet.

Enkelte ansatte i Tromsø vil sannsynligvis fortsette i Tromsø, men vil bli overført til andre enheter i Aker Solutions.

- Markedsforholdene er utfordrende, men jeg er overbevist om at de grepene vi nå tar for å strømlinjeforme driften, redusere kostnader og fokusere på våre viktigste styrker vil forsterke vår posisjon i MMO. Dette gjelder også internasjonalt, hvor vi har vunnet oppdrag og utvidet vår virksomhet i land som Canada, Storbritannia og Brunei, sier Araujo.

Aker Solutions har rundt 16.000 ansatte i omtrent 20 land. Om lag 5.000 ansatte er i MMO-området, hvorav rundt 3.600 i Norge.

Les også: 

Oljeprisene faller - igjen

Trump og Cruz barket sammen i TV-debatt  

Netflix skal låse seerne til sine egne regioner

 

Se også på DNtv:

Vant 14 milliarder kroner i Powerball-lotteriet
Kupongen ble solgt her i en 7-Eleven butikk i Chino Hills utenfor Los Angeles.
01:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.