Det opplyser selskapet torsdag, melder Stavanger Aftenblad.

I sommer varslet Statoil at mellom 1.100 og 1.500 fast ansatte og 500 innleide medarbeidere ville miste jobben ved utgangen av 2016.

– Denne uken har selskapet orientert ansatte i tre utvalgte forretningsområder som vil få tilbud om frivillige løsninger som sluttpakker, tidligpensjon og muligheten til å søke ledige stillinger i det interne jobbmarkedet, sier fungerende informasjonsdirektør Knut Rostad i Statoil til avisen.

Han opplyser at selskapet har klart å løse tidligere bemanningsreduksjoner med frivillig avgang, og sier at det er målet også denne gangen.

De ansatte i de relevante avdelingene har fått beskjed om hvem som kan søke sluttpakke.

Søknadsperioden åpner i midten av oktober, ifølge Rostad.

Les også:
Volkswagen fortsatt Norges mest populære bilmerke

Intern-etterforskning vil ta flere måneder

Se DN Tv: Se Tesla Model X

Se Tesla Model X
I skrivende stund lanserer elbilprodusenten Tesla og Musk selskapets seneste modell, SUVen Tesla Model X.
02:08
Publisert:

Rekordmange vil bli brannmenn

Opptaksprøver for Oslo brannvesen
Det har vært en boom i antall kvalifiserte søkere på opptaksprøven til brannvesenet i Oslo. En av grunnene kan være dårlige tider i olje og offshore.
02:15
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.