Det er nå 16 måneder siden det kraftige fallet i oljeprisen startet, noe som så smått begynner å merkes i hele den norske økonomien etter hvert som hele oljebransjen sparer der det spares kan.

Totalt er over 25.000 oljejobber i Norge forsvunnet så langt, men det er frykt for at tallet kan ende på nesten 70.000.

Det er imidlertid ikke bare i Norge at oljeselskapene kutter kostnader. I Canada er 36.000 jobber i oljebransjen barbert bort siden ifjor sommer ifølge Canadian Association of Petroleum Producers, skriver Bloomberg News.

- Det mest ekstreme eksempelet

Men oljeselskapene er ikke fornøyd med bare å «kutte hoder», for nå angripes ifølge Bloomberg også de oljeansattes tilleggsgoder, som blant annet fri to fredager i måneden, barnepass, støtte til personlig utvikling, sosiale sammenkomster og gratis måltider.

- I tider med økonomisk forsiktighet er det viktig å se at selskapene kutter alle unødvendige kostnader. Hele denne fri-annehver-fredag-greia er det mest ekstreme eksempelet, sier porteføljeforvalter Eric Nuttall i Sprott Asset Management i Toronto til Bloomberg News.

Flere av selskapene som har kuttet de ansattes tilleggsgoder har imidlertid så langt som mulig hittil forsøkt å unngå oppsigelser.

 

Les også: 20 prosent av ansatte i oljeforpleiningsselskap må gå
 

Hver femte arbeidstaker usikker på jobbfremtiden  

 

Oljeserviceselskap sier opp 200

Oljeservicebedrift sier opp 120 ansatte

250 mister jobben i Beerenberg

400 må gå i Rolls-Royce Marine

Olje- og gasselskap har sagt opp rundt 800 ansatte

– Det kommer nok som et sjokk på mange

Norsk Industri frykter at opptil 70.000 jobber går tapt

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.