Det britiske olje- og gasselskapet Centrica sier opp inntil 20 fast ansatte i Norge, melder Aftenbladet. Centrica har omlag 130 ansatte i Stavanger.

- Dessverre er det dyktige kolleger som ikke blir med oss videre. Bakgrunnen er den utfordrende markedssituasjonen, sier Tom Gederø, kommunikasjonssjef i Centrica til Aftenbladet.

Selskapet tilbyr ikke sluttpakker for alle ansatte, men har sluttordninger som tilbys personer selskapet mener er overtallige i den nye organisasjonen. De ansatte er ikke fagorganisert, ifølge Aftenbladet.

- Vi håper sluttordningene skal være til hjelp i en tøff markedssituasjon, sier Gederø.

Centrica har hoveddelen av sine eiendeler i Storbritannia, Irland og USA, men har også en rekke lisenser og operatørskap i Norge. I 2013 reduserte selskapet eierandelene sine i Nordsjøen, og tidligere i år overtok Det norske oljeselskap selsakpets lisenser i Frigg Gamma Delta og Rind.

Centrica eier også British Gas, som har slitt med svake resultater de senere år. D

Det britiske olje- og gasskonsernet hadde driftsinntekter på 28 milliarder pund i 2015, en nedgang på fem prosent fra foregående år. Driftsresultatet var på minus 860 millioner pund, en forbedring fra minus 1,1 milliarder pund i 2014

Det justerte driftsresultatet var på 1,5 milliarder pund i 2015,  en nedgang på tolv prosent fra foregående år.

Per utgangen av 2015 hadde selskapet kuttet med enn 2000 stillinger, ifølge årsrapporten. Samtidig ble det varslet kutt av ytterligere 3000 stillinger i 2016. 

Centrica har et kostnadsforbedringsprogram som skal gi besparelser på 750 millioner pund innen 2020.

"200 millioner pund i kostnadskutt er i rute til å bli levert i 2016; i rute for å bidra med to-tredjedeler av årlige besparelser på 500 millioner pund innen utgangen av 2018", heter det i årsrapporten for 2015.

Les også: Dommedagsprofet: - Sentralbanker er de siste alkymister

Følg markedet med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:

Bobil for gud og hvermann
Forskjellen er stor mellom den billigste og dyreste bobilen på Caravanmessen. Her sammenlignes Morelos nye Empire Liner til over fem millioner kroner og en Sunlight T58 til om lag 600.000 kroner.
02:06
Publisert: