Kollapsen i oljeprisene har skapt store bekymringer både i oljebransjen, hos politikere og på verdens børser.

Også de store verdensomspennende organisasjonene på finansmarkedet følger utviklingen tett.

IMF-sjef Christine Lagard sier «ganske mange land» har holdt henne våken om natten den siste tiden, særlig lavinntektsland som er fullstendig avhengig av oljeeksport, skriver CNN.

- Jeg tenker på land som Nigeria, for eksempel, hvor 90 prosent av landets eksport og 60 prosent av landets inntekter er fra olje eller oljerelatert virksomhet. Det er et land som står overfor ..... en skikkelig motgang, sa Lagarde i et intervju nylig på Albright-instituttet ved den private, ikke-kommersielle høyskole Wellesley nær Boston i delstaten Massachusetts, ifølge CNN.

Mandag kom meldingen om at Oljesmellen tvinger Nigeria til å søke nødlån .

Mange land i trøbbel

Men Nigeria er langt fra det eneste oljelandet som er i ferd med å gå tom for penger. Her er fire andre land som har gått på en økonomisk smell på grunn av de lave oljeprisene.

Brasil: Trippelsmell. Noen måneder før Brasil skal arrangere OL, herjes landet av oljeprisfallet, tidenes korrupsjonsskandale og nå zika-viruset.

Aserbajdsjan: Oljeland på randen. Må ha krisehjelp fra IMF og Verdensbanken for å unngå statskonkurs.

Saudi-Arabia: 2015 ble økonomisk katastrofe. Lav oljepris tvinger Saudi-Arabia til kraftige kutt både i lønninger og rause velferdsordninger.

Russland: Fallet i oljeprisen svir. (DN +)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Gulfstatene vil ikke avholde krisemøte i Opec


- Det vil bare bli verre og verre

I disse landene gikk økonomien fullstendig i stå ifjor