Stokkebekk, som jobber ved Bergen og omland familiekontor, sier til Bergens Tidende at internasjonal forskning viser at når jobben ryker, er det fare for at parforholdet. Forhold som er sårbare fra før, er ekstra utsatt, forklarer han.

– Tidligere utfordringer kan reaktiveres ved en stressituasjon, som det å bli arbeidsledig.

Britisk forskning viser at kvinner kan velge skilsmisse som et resultat av misnøye med den økonomiske situasjonen i forholdet, og Stokkebekk sier det peker i retning av at kvinnenes økonomiske vurderinger er avgjørende for at parforholdet skal holde.

Han har noen råd til par som rammes av arbeidsledighet, og det første er et kjent mantra: snakk sammen. Stokkebekk oppfordrer folk til på være tålmodige og snakke om hva de trenger og forventer av hverandre. Andre punkter er å involvere barna, skille mellom sine egne bekymringer og partneres behov og å søke hjelp ved det lokale familievernkontoret.

Nedturen i oljebransjen rammer menn i større grad enn kvinner, og det er når menn blir arbeidsledige at forholdet er mest utsatt.

Les også:
Studie: Elever ser ikke nytten av skolearbeidet
Hva kan Gründer-Norge lære av Dagsnytt Atten?

Se DN Tv: Økte omsetningen med sekstimersdag

Mekket suksess med sekstimersdag
De ansatte på Toyota Center Göteborg har jobbet sekstimersdag i 12 år. Både livskvalitet og arbeidsmoral skal ha økt, og selskapet tjener mer med to skift og lengre åpningstid.
01:38
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.