700 ansatte i undervannsentreprenøren FMC Technologies i Norge mister jobbene sine, melder NRK tirsdag.

Det var ekstraordinært styremøte i selskapet tirsdag, og de ansatte er informert om den dramatiske beslutningen.

- Vi må tilpasse arbeidskapasiteten til markedssituasjonen. Dagens nivå og antall ansatte er basert på et mye høyere volum enn vår nåværende prognose viser, sier administrerende direktør Rune Thoresen i FMC til NRK.

I juni ifjor vedtok styret i FMC at 250 ansatte og 50 innleide konsulenter måtte gå. Deretter fulgte kutt av ytterligere 200 stillinger på høstparten.

FMC har ansatte blant annet i Kongsberg, Asker, Bergen, Florø og Stavanger. Selskapet vil etter dagens kutt gå fra 3700 til 3000 ansatte.

– Å redusere bemanningen er en vanskelig beslutning. Vi er imidlertid nødt til å tilpasse arbeidskapasiteten til den rådende markedssituasjonen for å styrke vår fremtidige konkurranseevne. Vi har brukt tid på å finne løsninger for å unngå nedbemanning så langt det er mulig, da dette selvfølgelig er tungt, først og fremst for de av våre kollegaer som blir direkte berørt, men også for selskapet, sier Thoresen i en pressemelding, ifølge NTB.

FMC har sitt hovedkontor i Houston og til sammen rundt 19.000 ansatte globalt.

Nedbemanningsprosessen planlegges å være sluttført innen 30. juni.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Korrupsjonsbekjemper trekker seg etter Panama-avsløringene

Sterkeste marspriser på et tiår - men to ting bekymrer

Panama-lekkasjene: Vurderer Wærsteds rolle  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
- DNB er ulne i sine forklaringer
DNs kommentator Bård Bjerkholt mener DNB ikke har lykkes med å forklare hvorfor de har tilbudt kunder å søke tilflukt i et skatteparadis.
02:15
Publisert: